zondag 22 april 2018

Pennenzakjes x 3


Onze Jannes is al enkele maanden ziek.
Wat begon als een griepje eind december, evolueerde naar een buikgriep in januari.
Alle griepsymptomen zijn weg, met uitzondering van het vervelendste : overgeven.
Jannes geeft al bijna 4 maanden over.
Elke morgen staat hij misselijk op en heeft hij zijn emmer nodig.

Eten gaat heel moeilijk, hij heeft heel snel een verzadigd gevoel, en eigenlijk geen hongergevoel.
Hij eet omdat hij weet dat hij voeding nodig heeft, en hij mag kiezen wat hij wil , op doktersorder.

We zijn ondertussen bijna kind-aan-huis bij de dokter.
De gastro-enteroloog weet ook goed wie we zijn.
Maar niemand weet tot nu toe wat het is.
Jannes is 4 dagen opgenomen geweest in het ziekenhuis, en heeft daar elke mogelijke scan en elk mogelijk onderzoek gehad zonder resultaat.
Alle medische onderzoeken tonen een gezond beeld, het is ook geen stress, hij staat stevig in de wereld volgens het psychologisch onderzoek.
Hij weegt ondertussen ruim 8 kg minder, is nog steeds elke dag misselijk en hij is het kotsbeu (!).

Hij miste het hele tweede trimester op school.

Vanaf deze week donderdag probeert hij in de namiddag 3 uurtjes te gaan, dan gaat het meestal ietjes beter, de voormiddagen zijn echt uitgesloten.

Op 18 mei heeft hij een afspraak bij een professor dokter gespecialiseerd in onverklaarbare gevallen.

De leerkrachten van wiskunde, fysica en chemie hebben hem tijdens het tweede trimester komen lesgeven aan huis, bovenop hun normale lesrooster, uit vrije wil. De leerkrachten van de andere vakken waaron ook allemaal bereid om te komen, maar 4 uurtjes per week was echt genoeg voor Jannes.

De pennenzakjes gaan nog gevuld worden, want ik kan die mensen niet genoeg bedanken, voor hun privélessen, en voor hun steun aan en medeleven met ons.

Leerkrachten zijn topmensen !

Patroon van Oon voor de pennenzakjes.
Kona cotton van bij Spoonflower.


10 opmerkingen:

 1. Dit is niet zo fijn om te lezen.Jammer dat er nog geen oplossing is voor Jannes zijn klachten.Ik duim dat jullie binnenkort geholpen kunnen worden.Knap van de leerkrachten om dit voor Jannes te doen.Leuke pennenzakken heb je gemaakt.Veel sterkte in deze moeilijke tijd,x.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik duim voor een dr. House. Een aardige dr. House welteverstaan :-)
  De etuis zijn fantastisch! Een mooi gebaar voor mooie mensen met een passie voor onderwijs en leerlingen!
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als er hier nu eens iemand meelas die de oplossing van het onverklaarbare geval wist. Hoe de max zou dat zijn? Ik heb te doen met Jannes. Echt! Flinke kerel dat hij het zo kan volhouden. En je pennenzakjes zijn vanzelfsprekend geweldig. En zullen met heel veel liefde gevuld worden! Daar ben ik zeker van jou kennende. Dievandenbimhebbengeluk! Nu Jannes nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat afschuwelijk! Voor Jannes maar ook voor jullie hele gezin. Wat een heftige periode maken jullie door. Een dikke zoen voor allen uit het Hoge Noorden. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat naar! Ik hoop dat ze snel de oorzaak vinden en komen net ern goede remedie. Heel veel sterkte en beterschap voor Jannes. Wat een fantastische docenten, due verdienen zeker zo'n mooi bedankje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai, dat klinkt moeilijk... hopelijk vinden ze snel wat er aan de hand is en hoe het opgelost kan worden. Ik duim voor jullie!

  Heel fijn dat leerkrachten die moeite doen en ook heel mooi dat je hen daarvoor bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heftig... Ik duim voor een snelle oplossing!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh nee... Ik duim van harte dat jullie snel te weten komen wat het is maar vooral dat het toch echt eens mag beter worden! Arme ventje!!! En met jou leef ik ook mee, want je moet je enorm hulpeloos en machteloos voelen als moeder.
  De pennenzakjes zijn alleszins fantastisch mooi gemaakt. Veel leerkrachten zijn inderdaad topmensen die hun job met hart en ziel doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. amai!!! dat blijft maar duren met de Jean! maar wat een mooi compliment voor de leerkrachten, want idd dat is extra werk gewooon...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is heftig zeg! En niet weten waar het door komt maak het er niet makkelijker op. Super dat zijn leraren zich zo voor hem inzetten. Mooie etuis heb je voor ze gemaakt. Hopelijk weten jullie snel wat er aan hand is met Jannes en kan hij snel weer gewoon naar school voor zijn lessen. Sterkte en beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen