woensdag 30 november 2011

Reversable bag met zsazsabloem


Uit een oud Indonesisch stofke en een stukje baalkatoen : eerste poging om een tas te naaien. Er gaat er zeker nog eentje volgen in betere stofkes.

zondag 27 november 2011

Het Kerstknutselseizoen is begonnen !
Het is bijna december, tijd om kerstknutsels te maken. Om samen met de kinderen te doen staat er dit op het programma , gezien op Craftelf.com.
Op de blog van GrietjeKarwietje vond ik het haakpatroontje voor een kerstboom, zo schattig, daar ben ik direct aan begonnen. Ziehier het resultaat :
Ik ben er blij mee, ik denk dat dat boompje niet lang alleen gaat blijven!

 

donderdag 24 november 2011

Appliqueren

Onder de knop 'naaisels' staan twee foto's met appliqueskes. Geweldige techniek om vlekken mee te camoufleren .

dinsdag 22 november 2011

Broek voor dochtertje

Het wordt kouder, dus... zus wil broeken. Eigenlijk draagt ze veel liever jurken en rokken, want broeken, die passen nooit goed. Marteke heeft het model van haar mama : billen ! De gemiddelde 6-jarige kinderen gaan rechtdoor van onder de okseltjes tot aan de knietjes, Marte dus niet, dat kind heeft vorm, ronde vorm.
Problemen dus om een broek te vinden die past. Je moet naar taillemaat 146 om het over de poep te krijgen, met als gevolg dat je in de taille 10 cm stof te veel hebt; om nog te zwijgen over de te lange pijpen.
Mogelijke oplossing : als ik nu eens probeer om een broek op maat te maken???  Stap 1 is uitgevoerd : patroon gekozen, getekend en geknipt, patroon doormiddengeknipt en extra breedte tussengeplakt volgens de aanwijzingen in de 'Knippie'. Als ik het zo bekijk zou dat misschien wel kunnen werken. Toch eerst eens proberen op een oud laken of iets dergerlijks, want ik ben maar nen beginner en ik zoek mijn weg via alle mogelijke info op het net (dank u blogland!).
Gaat het lukken? Ik hou jullie op de hoogte...

zaterdag 19 november 2011

Kroon, eerste poging

Op 20 december wordt er iemand zeven. En ik wil haar een kroon maken, zoals gezien bij onder andere Polkadotjes. Je ziet duidelijk dat ik het rondstikken nog niet beheers, en er trekken rare plooien in de stof onderaan, gelukkig wordt dat wat verstopt door het motiefje. De rozet gaat eraf met een stukje velcro, ook de sluiting is met een stuk velcro, om enkele centimeters speling te hebben. Voor een eerste poging kan het ermee door toch?

donderdag 17 november 2011

Er wil er ééntje naailes.

Ik haal regelmatig mijn naaimachine boven en probeer dan 'gratis-handleidingen-van-het-net-geplukt-gewijs' mezelf te leren naaien. Dat gaat hoe langer hoe beter. Het is zoals met alles :oefening baart kunst. ('K zit wel nog in de fase 'oefening baart minder gebroddel dan de vorige keer, maar soit.)
Nu wil mijn dochter ook leren stikken (met jouw machine hé mama, niet zo dat ik niet meer kan ademen).
Ziehier Marte in actie tijdens les 1 : zien dat ge aan de pedaal kunt en proberen rechtdoor te rijden. Het ging redelijk goed voor een zesjarige, gelukkig is ze erg lang en kon ze goed aan de pedaal. Volgende keer wil ze een kleedje voor haar pop maken. Oeps, dan zal ik eerst zelf moeten oefenen....

woensdag 16 november 2011

De vriezeman is weer in het land.

Gisterenochtend was het -1° Celsius. De kinderen onmiddelijk vol verwachting, want misschien sneeuwt het wel binnenkort, het is er koud genoeg voor! Ikzelf hou ook wel van sneeuw MAAR ALLEEN ALS IK ER NIET DOOR MOET RIJDEN. In ieder geval, het was weer voor een warm bad. Onze Jannes vond dat toch, en hij liet zich een klein beetje gaan met het schuim ;-)

dinsdag 15 november 2011

Er is vooruitgang !

Eerste schrijfselke is verschenen, er zijn knoppen gemaakt (na veel gefoefel en gezoek) en ik weet nu hoe ik lettertypes en kleurtjes kan veranderen. Nu nog proberen om een fotoke of twee op zo'n knop-pagina te krijgen en dan is het genoeg voor vandaag. Oh ja, de erwtensoep is ook klaar. Het is precies zo nen dag dat alles lukt, zalig!

Ik wil ook een Blog !

Ik wil een Blog. Ik weet niet veel over PC's en aanverwanten, ik ben maar nen simpele 'user'. Toch wil ik ook een Blog. 'K zal er eens aan beginnen zie. Het hoeft niet allemaal vlot te verlopen; met vallen en opstaan gaat het ook (hoop ik toch). De eigenlijke aanmaak is gisteren al gelukt. Als ik nu seffens dit schrijfselke zie verschijnen ben ik weeral content. Dan kan ik beginnen uitpluizen hoe ik knoppen moet maken en beelekes
veranderen. Maar nu ga ik eerst verse erwtensoep maken, het is er het weer voor !